Oma’s chocoladetaart
Ingrediënten
- 250 gr solo patisserie
- 7 eieren
- 250 gr bloemsuiker
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr melk chocolade
- 2 dozen boudoir koekjes lange vingers
Instructies
- Neem een spring vorm 24 cm diameter. Vul kommetje met een bodem water. Snij een centimeter van elk boudoir koekje af. Dompel de afgesneden in het water en zet rechtop in de springvorm. Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem.
- Smelt de chocolade afgedekt in de stoomoven gedurende 20' op 65°c.
- Scheid de eieren
- Klop het eiwit stijf.
- Klop de boter luchtig en meng er de eidooiers en bloemsuiker onder.
- Meng voorzichtig het eiwit eronder.
- Doe het chocolademengsel in de springvorm.
- Plaats de taart een nachtje in de koelkast.
Notities
geen stoomoven:
- smelt de chocolade au bain marie