witte chocolademousse

335

Witte chocolademousse

Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur

Ingrediënten

  • 1 dl melk kamertemperatuur
  • 250 gr witte chocolade in stukjes
  • 3 dl volle room
  • 3 eiwitten

Instructies

  • breek de chocolade in stukken en plaatst afgedekt 5' op 90°C
  • klop de slagroom tot zachte pieken. klop het eiwit stijf
  • roer de melk met de chocolade tot een egaal mengsel
  • meng voorzichtig de chocolade met het slagroom
  • voeg daarna het opgeklopt eiwit toe. verdeel over de dessertschaaltjes en laat 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast

Notities

geen stoomoven:
  • smelt de chocolade au bain marie
 
afwerking
  • strooi er een dun laagje cacaopoeder over net voor het serveren
  • versier met frambozen, rode bessen, braambessen
Gang: Desserten
Trefwoord: Stoomoven

Join the Conversation

  1. Voor hoeveel personen heb je dan een portie chocomousse?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close