Koekjes met Schoko-Bon

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Desserten
Porties 32 koekjes

Ingrediënten
  

koekjes

  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr solo patisserie kamertemperatuur
  • 100 gr bloemsuiker
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout
  • 32 Schoko-Bons

topping

  • 250 gr pure chocolade
  • 1 eetlepel solo patisserie

Instructies
 

koekjes

  • Doe de bloem, bloemsuiker, zout, boter en ei in een kom.
  • Meng met de hand of keukenrobot tot een ronde bol. ( het deeg voelt plakkerig aan )
  • Doe rond de bol vershoudfolie en zet minstens 30' in de frigo.
  • Doe ondertussen de Schoko-Bons uit de verpakking en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem per koekje 20 gr deeg, rol het tot een platte schijf en leg de Schoko-Bons erin.
  • En rol dan toe.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier en leg hier de bolletjes op. Bak 10 à 12 min, leg ze op een rooster om af te koelen.

topping

  • Smelt de chocolade ( microgolf, au bain-ma­rie of steamer ) en voeg dan een lepel boter toe.
  • Doe de chocolade in de wegwerp spuitzak en snij het onderste stukje af. ( probeer de opening zo klein mogelijk te maken )
  • Versier de koekjes naar keuze.
  • Laat de chocolade rustig terug hard worden.


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept