Tagliatelle met pittige gehaktballetjes

1.9K

Tagliatelle met pittige gehaktballetjes

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr gemengd gehakt
  • 2 ui
  • 2 teenties knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 ml heet water
  • 1 tomaat
  • 300 gr Tomato Frito
  • peper en zout
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 400 gr tagliatelle

Instructies

  • Hak een van de uien en knoflook heel fijn. Meng dit bij het gehakt samen met de zonnebloemolie, zout, paprikapoeder, kurkuma, peper en gember. Zet ondertussen een ketel licht gezouten water op het vuur voor de pasta.
  • Rol er gelijke balletjes van, ongeveer zo groot als een pingpongballetje.
  • Snij de ander ui en tomaat in blokjes. Verhit in een wok pan een scheutje zonnebloemolie en fruit hierin de tomaat en ui.
  • Als de ui glanzig is mogen de gehaktballetjes mee in de pan. Plaats voor ongeveer 2' een deksel op de pan. Als de balletjes stevig zijn mag het water erbij en kook een 5 tot 8'.
  • Voeg de Tomato Frito toe en roer voorzichtig om. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat rustig een 10' sudderen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle gaar.
Gang: Hoofdgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close