Ingrediënten
- 600 gr kalkoenfilet
- 2 paprika's verschillende kleuren
- 1 blikje ananas in stukken op eigen sap 227 gr
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels maggi aroma
- peper en zout
- maizena roux bruin
- 2 dl water
- 1 keteltje kip
Instructies
- Snij de kalkoenfilet in blokjes van ongeveer 3 x 3.
- Maak de paprika's schoon en snij ze in lange repen
- Verwarm de boter in een kookpot en bak hierin de kalkoenblokjes ( zorg dat ze aan de buitenkant gekleurd zijn, ze moeten niet volledig gaar zijn ) kruid met peper en zout.
- Voeg de paprika reepjes toe en laat een 5' meebakken. Daarna de bouillon, water en Maggi toevoegen en laat 10' stoven.
- Voeg de ananastukjes toe en laat nog eens 5' stoven.
- Bind de saus met de bruine maizena roux. De saus moet een dikke hebben van vloeibare honing.
- Laat nog enkele minuten doorkoken en dien op met rijst.
Notities
- Sommige eten dit gerecht liever wat zoeter, kies dan voor ananas op siroop.
- Het vocht van de ananas kan je ook deels gebruiken in plaatst van water om nog meer de smaak van de ananas te krijgen.
- Verse ananas kan natuurlijk ook.
Geef een reactie