M&M chocolade chip koeken

2.1K

M&M chocolade chip koeken

Porties 16 stuks
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten roomboter kamertemperatuur
  • 150 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 1 flesje vanille extract
  • 200 gr bloem
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 100 gr M&M' chocolade melk nog extra voor versiering

Instructies

  • Mix de roomboter en lichtbruine suiker tot ze romig worden.
  • Mix het ei en vanille extract mee tot het volledig in het deeg is opgenomen.
  • Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en mix mee tot een stevig koekdeeg. Voeg daarna de m&m's toe en mix goed mee.
  • Verpak het deeg in keukenfolie en leg minstens een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 170°c, bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 16 balletjes. Bak 10 tot 12 min ( tot de randjes goudbruin worden )
  • Haal uit de oven en druk nog extra m&m's in de warme koekjes. Laat eerste enkele minuten op de bakplaat afkoelen daarna op een rooster.

Notities

  • Bewaar de koekjes in een afgesloten doos.
  • Koekjes zijn ook lekker zonder de m&m’s.
Gang: Desserten

Join the Conversation

  1. Lekkere koekjes, zowel met als zonder m&m’s. Bij klein & groot in de smaak gevallen.

    1. greet Author says:

      Leuk te horen 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close