M&M chocolade chip koeken
Ingrediënten
- 100 gr ongezouten roomboter kamertemperatuur
- 150 gr lichtbruine suiker
- 1 ei
- 1 flesje vanille extract
- 200 gr bloem
- snuifje zout
- 1 koffielepel bakpoeder
- 100 gr M&M' chocolade melk nog extra voor versiering
Instructies
- Mix de roomboter en lichtbruine suiker tot ze romig worden.
- Mix het ei en vanille extract mee tot het volledig in het deeg is opgenomen.
- Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en mix mee tot een stevig koekdeeg. Voeg daarna de m&m's toe en mix goed mee.
- Verpak het deeg in keukenfolie en leg minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven op 170°c, bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 16 balletjes. Bak 10 tot 12 min ( tot de randjes goudbruin worden )
- Haal uit de oven en druk nog extra m&m's in de warme koekjes. Laat eerste enkele minuten op de bakplaat afkoelen daarna op een rooster.
Notities
- Bewaar de koekjes in een afgesloten doos.
- Koekjes zijn ook lekker zonder de m&m’s.
Lekkere koekjes, zowel met als zonder m&m’s. Bij klein & groot in de smaak gevallen.
Leuk te horen 🥰