Kerstcupcakes

196

kerstcupcakes

Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

Cupcakes

  • 150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 135 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gr zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout

Topping

  • 250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gr bloemsuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 2 eetlepels heet water
  • 12 chocolade kerstmannetjes

Instructies

Cupcakes

  • Meng de boter samen met de eieren tot een glad geheel.
  • Voeg 1 per 1 de eieren toe. Doe het volgende ei er pas in als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
  • Voeg de bloem samen met het zout in delen toe.
  • Zet de vormpjes in de cupcake bakvorm en vul de vormpjes 2/3. Bak ze dan in een voorverwarmde oven.
    Combi stoomoven: 100% vochtigheid, 170°C, boven onderwarmte met ventilatie
    Traditionele oven: 170°C boven en onderwarmte met ventilatie
    Baktijd: 20'
  • Laat de cakejes afkoelen op een rooster

Botercrème

  • Doe de boter in de kom en mix tot een luchtige massa. Voeg er langzaam de poedersuiker in delen aan toe.
  • Als de kleur witter word voeg dan de vanille extract en het warme water toe. Doe de botercrème in een spuitzak met ronde opening ( 2 cm ). En versier de cupcakes plaats als afwerking een chocolade kerstman op de botercrème

Notities

tips:
  • je kan ze enkele dagen bewaren op een koele plaats ( niet in de frigo )
  • om te kijken of de cupcakes gaar zijn?  even in prikken, geen deeg is klaar
Gang: Gebak
Trefwoord: Stoomoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close