Chocolade-vanillecake

2.4K

Chocolade – vanillecake

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • cakevorm 30 cm

Ingrediënten

  • 200 gr solo patisserie kamertemperatuur
  • 100 gr pure chocolade
  • 200 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr Imperial zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuifje zout

Instructies

  • Meng de boter samen met de suiker en vanillesuiker gedurende 10' met de mixer. Meng er een voor een de eieren onder.
  • Zeef de bloem samen met het zout en roer voorzichtig onder het mengsel. ( zodat de lucht niet ontsnapt )
  • Smelt de chocolade au bain-marie
  • Voeg de helft van het mengsel toe aan de chocolade.
  • Smeer de bakvorm in met boter
  • Vul de bakvorm eerst met het chocolademengsel en daarna het vanillemengsel. Bak 50 à 60 min in een voorverwarmde oven van 160°c. Laat gebakken cake even afkoelen in de bakvorm, laat daarna de cake rustig afkoelen op een rooster

Notities

  • Chocolade kan je ook smelten in de microgolf op ontdooistand  
  • Prik met een satestok in de cake om te zien of hij gaar is.  Als er deeg aan het stokje hangt is hij niet gaar.
  • Bij gebak is het heel belangrijk dat alles correct afgewogen is.
Gang: Desserten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close