Puntpaprika soep

1.9K

Puntpaprika soep

Porties 3 liter
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 puntpaprika's
  • 1 kg pruimtomaten
  • 4 keteltjes groeten
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • peper, zout en olijfolie

Instructies

  • Pel de ui en look schoon en snipper fijn.
  • Snij de paprika's en tomaten in blokjes.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie en stoof hierin de ui glazig.
  • Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en laat enkele minuten meestoven. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg 2 liter water toe samen met de keteltjes. Laat de soep 15' rustig koken en pureer ze dan met de staafmixer.

Notities

  • het is een heel dunne soep, heb je graag dikkere soep, voeg dan na het mixen nog wat vermicelli toe en laat even meekoken.
Gang: Soep
Trefwoord: Stoomoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close