Ingrediënten
Vogelnestjes
- 600 gr gemengd gehakt
- 5 eieren
- 2 eetlepels solo
- 2 eetlepels paneermeel
Tomatensaus
- 1,5 kg tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 70 gr tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bladje laurier
- peper, zout, oregano, basilicum
Instructies
Vogelnestjes
- Breng water aan de kook. Kook hierin de 4 eieren gedurende 10'. Spoel ze dan onder koud water. Laat ze afkoelen en pel ze.
- Meng het gehakt met ei, paneermeel en kruid indien nodig bij met peper en zout. Verdeel het gehakt in 4 delen. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem 1 deel gehakt en maak er een bal van. Maak er een kuil in het midden en plaats het ei erin.
- Rol de gehaktbal weer toe.
- Verhit 1 eetlepel boter in de pan. Leg de gehaktballen erin en bak ze goudbruin maar niet gaar. Draai ze rond met een lepel.
- Smeer de ovenschotel in met 1 eetlepel boter en leg hierin de gehaktballen. Schuif ze voor 30' in een voorverwarmde oven op 180°C.
Tomatensaus
- Dompel de tomaten 10' in heet water. Ontvel, snij in 4 en verwijder de pitjes.
- Snij de look en ui fijn.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en look glazig. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden, peper, zout en laurier toe. Laat 20' rustig stoven. ( indien nodig mag je altijd wat water toevoegen )
- Mix saus en kruid eventueel nog bij.
Geef een reactie