Ingredients
- 600 gr everzwijnstoofvlees
- 500 gr tomatenblokjes
- 1 wortel
- 1 takje selder
- 250 ml rode wijn
- 2 blaadjes laurier
- peper, zout en olijfolie
Instructions
- Snij het vlees in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 cm.
- Snipper de ui fijn. Snij de wortel en selder in blokjes.
- Verhit de olijfolie in kookpot en bak hierin de blokjes everzwijn. Best in 2 à 3 keren bakken. Kruiden met peper en zout.
- Bak in hetzelfde vet de ui, wortel en selder. Laat de groenten niet kleuren.
- Doe het vlees bij de groenten en overgiet met de rode wijn. Laat de alcohol volledig verdampen.
- Doe het laurier bij het vlees en overgiet met de tomatenstukjes. Laat een 1,5 uur rustig stoven. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Notes
- Gebruik een krachtige rode wijn. Geeft meer smaak aan het gerecht.
- Indien mogelijk maak het gerecht de dag ervoor en laat een nachtje rusten in de frigo.
- Serveer met tagliatelle.
Geef een reactie