Brusselse wafels

Voorbereidingstijd 15 minuten
Gang Desserten
Keuken Belgisch
Porties 3 personen

Equipment

  • Wafelijzer met bakvorm 4 X 6

Ingrediënten
  

  • 500 gr Imperial zelfrijzend bakmeel
  • 1 liter halfvolle melk
  • 6 eieren
  • 250 gr planta
  • 1 mespunt zout
  • 1 flesje vanille extract

Instructies
 

  • boter laten smelten op een laag vuurtje ( niet bruin laten worden )
  • Melk, bloem, zout en vanille extract mengen
  • Splits de eitjes en voeg de dooiers toe aan het deeg
  • Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder het deeg. Best met houten lepel anders gaat de lucht uit het eiwit

Notities

  • je kan ze afwerken met ijs, vers fruit of gewoon met bloemsuiker
  • ze zijn het beste als ze recht uit het wafelijzer komen
  • koude wafels kan je eenvoudig terug opwarmen onder de grill


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Eén reactie op “Brusselse wafels”

  1. 5 sterren
    Heerlijke wafels 🧇
    Maar niemand bakt ze beter dan @greetskeuken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept