Ga terug
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 6 liter

Ingrediënten
  

Soep

  • 2 kg tomaat liefst pruimtomaten
  • 2 ui
  • 4 wit van prei
  • 2 stengels selder
  • 6 keteltjes rund
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 kg wortels
  • olijfolie, peper en zout

Balletjes

  • 300 gr varkensgehakt
  • 1 ei
  • 150 gr paneermeel

Instructies
 

Soep

  • Pel en snij de ui in stukken, overgiet met olijfolie en stoom 5' op 100°C in een niet geperforeerde stoompan.
  • Maak de overige groenten schoon en snij in grove stukken.
  • Voeg de groenten toe aan de gestoomde ui, samen met de keteltjes, tomatenpuree en kruid met peper en zout. Verdeel indien nodig in twee schotels. Stoom 40' op 100°C

Balletjes

  • Meng het gehakt samen met het paneermeel en het ei en rol er balletjes van. Ongeveer 1 cm doorsnede.

Afwerking

  • Mix de soep en voeg er ondertussen het water aan toe. Stoom ondertussen de balletjes in een geperforeerde ovenschotel gedurende 6' op 90°C.

Notities

Bereiding zonder stoomoven:
  • Breng het water samen met de keteltjes aan de kook.  Kook hierin de balletjes, als ze boven drijven zijn ze klaar en haal ze uit de bouillon
  • Stoof in een ruime kookpot de ui glanzig in olijfolie, voeg daarna de selder, wortel en prei toe en laat rustig stoven tot ze glanzig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  • Voeg de tomaten toe en de bouillon van de balletjes en laat rustig 30' koken
  • Mix de soep en voeg daarna de balletjes toe.
Trefwoord Stoomoven