Rol de balletjes ( ongeveer zo groot als een ping pong bal ) en stoom 6' op 90°C
Snij de sjalotten en look fijn en doe ze in een niet geperforeerde schaal. Snij de paprika's in blokjes en doe ze in de geperforeerde schaal. Stoom 3' op 100°C
Ontpit en snij ondertussen de tomaten in blokjes
Voeg de paprika en sjalotten en look samen in een niet geperforeerde schaal. Roer hieronder de tomatenpuree, peper, zout en de provençaalse kruiden.
Voeg de tomaten en passata toe bij de ui en paprika. Doe de pasta in een niet geperforeerde schaal en zet net onder water met warm water.De totale stoomtijd van de saus is 20'. Trek de kooktijd van de pasta van de 20' en stoom op 100°C. De kooktijd van mijn pasta is 11'. Eerst stoom ik enkel de saus 9' op 100°CDaarna saus en pasta samen nog een 11' op 100°CDaarmee komt de totale stoomtijd van de saus op 20'
Bak de gestoomde balletjes nog even op in boter
Meng de balletjes samen met de pasta en saus.
Doe in een overschaal en strooi er de mozzarella over. Plaats in een oven van 200°C tot de kaas gesmolten is.
Notities
geen stoomoven? Volg het onderstaande bereiding:
Verhit in kookpot de olijfolie en stoof hierin sjalotten en look. Voeg de paprika toe en laat even meestoven.
Doe het tomatenpuree hieronder en laat even meestoven, kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Voeg de tomaten en passata toe en 20' sudderen op een laag vuur.
Verwarm de oven op 200°C
Kook ondertussen de pasta.
Rol de balletjes ( ongeveer een ping pong bal ) en bak in de boter
Meng de saus, pasta en balletjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal en strooi de mozzarella erover.
Plaats in oven tot kaas is gesmolten.
tips:
Pruimtomaten bevatten minder water. Bijzonder geschikt als basis voor soepen en sauzen, maar ook voor ovengerechten.