Ga terug
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr rundergehakt
  • 2 grote ui
  • 2 wortels
  • 300 gr erwtjes
  • 2 eetlepel bloem
  • 2 teentjes look
  • 2 theelepel tijm
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 scheutje melk
  • 50 gr boter
  • 150 gr geraspte kaas belegen of oud
  • 2 keteltjes rund
  • 2 theelepel saus worcester
  • peper, zout, nootmuskaat
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en doe ze in een geperforeerde schotel en stoom 5' op 100°C
  • Snij de ui en look fijn en doe in een niet geperforeerde schotel en overgiet met olijfolie. Snij de wortels in blokjes en doe samen met de erwtjes in een geperforeerde schotel. Stoom samen met de aardappelen 5' op 100°C
  • Bak ondertussen het gehakt gaar in olijfolie. Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken. Roer hierna de 2 eetlepels bloem eronder.
  • Voeg het gehakt, wortels, erwten, tijm, keteltjes rund en worcestersaus toe aan aan de ui en roer goed door. Stoom samen met de aardappelen nog een 15' op 100°C
  • Doe het groenten - vlees mengeling in een ovenvaste schotel
  • Maak van de gekookte aardappelen een puree samen met de boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe de puree over de groenten - vlees mengeling en strooi daar de kaas over. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C tot de kaas mooi smolten is.

Notities

bereiding zonder stoomoven:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze 20' gaar in licht gezouten water.
  • Snij de ui en look fijn. Snij de wortel in blokjes
  • Verwarm olijfolie in de pan en bak hierin de ui samen met de look;
  • Voeg het gehakt toe en laat meebakken. Als het gehakt gaar is mogen de wortels erbij en laat even meebakken.
  • Voeg dan de tomatenpuree, bloem, tijm, 150 ml water, keteltje rund en worcestersaus toe. Laat 15' rustig sudderen, voeg de laatste 5' de erwtjes toe.
  • Maak van de gekookte aardappelen een puree samen met de boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe in een ingevette ovenschotel eerst het vlees - groente mengeling, doe daar de puree over en strooi daar de kaas over. Bak 20' in de oven.