Lasagne

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

Tomatensaus

  • 800 gr gehakt
  • 2 ui
  • 2 wortels
  • 70 gr tomatenpuree
  • 4 dl water
  • 1 blik tomaat fijne kruiden ( delhaize )
  • peper, zout en spaghettikruiden
  • olijfolie

Witte saus

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 7 dl melk
  • peper, zout en nootmuskaat

Afwerking

  • lasagne blaadjes
  • 1 zakje gemalen gratin kaas

Instructions
 

  • Ajuin fijn snipperen, wortels in kleine blokjes snijden
  • Ajuin en wortelen stoven in de olijfolie
  • Gehakt toevoegen en gaar bakken
  • Voeg het blik tomaat toe samen met water en de tomatenpuree. Kruid af met peper, zout en spaghettikruiden. Laat 20' koken zonder deksel en af en toe roeren.
  • Maak een roux van de boter, bloem en melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Smeer een grote ovenschotel in met boter. Leg afwisselt een laag witte, rode saus en leg er dan de lasagne blaadjes over. Probeer met wit te eindigen
  • Laat afkoelen en plaats een nachtje in de frigo
  • Haal uurtje voor het bakken uit de oven en doe de kaas erop
  • Laat afgedekt 1,5 uur garen in een oven op 220°c. Laatste 15' open laten bakken dan krijgt de kaas een mooi korstje


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept