Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas Truffels
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Desserten
Porties
16
stuks
Ingrediƫnten
270
gr
speculaas
70
gr
mascarpone
150
gr
pure chocolade
Instructies
Maal de speculaas fijn. Hou twee eetlepels apart voor de afwerking.
Meng de mascarpone met de speculaas tot het een vaste homogene bol word.
Draai er 16 gelijke balletjes van.
Laat ze 30' opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
Rol met een vork de balletjes in de chocolade.
Leg ze op een blaadje bakpapier en strooi er de overgebleven speculaas kruimels over. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Notities
De pralines kan je bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.
Je kan ook kiezen voor melkchocolade in plaats van pure chocolade.