Ga terug

Speculaas Truffels

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Desserten
Porties 16 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 270 gr speculaas
  • 70 gr mascarpone
  • 150 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Maal de speculaas fijn. Hou twee eetlepels apart voor de afwerking.
  • Meng de mascarpone met de speculaas tot het een vaste homogene bol word.
  • Draai er 16 gelijke balletjes van.
  • Laat ze 30' opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Rol met een vork de balletjes in de chocolade.
  • Leg ze op een blaadje bakpapier en strooi er de overgebleven speculaas kruimels over. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

Notities

  • De pralines kan je bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.
  • Je kan ook kiezen voor melkchocolade in plaats van pure chocolade.