Ingredients
- 1 kg Rundstoofvlees
- 2 uien
- 2 rode paprika
- 1 eetlepel bloem
- 1 snuifje komijn
- 1 snuifje caynnepeper
- 140 gr tomatenpuree
- 75 cl water
- 2 keteltjes kip
Instructions
- Pel de ui en snij ze in ringen. Snij de paprika in het midden, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes
- Smelt de boter in de stoofpot en bak het vlees goudbruin, kruid met peper en zout. Het vlees moet niet binnenin niet gaar zijn. Bak best in 2 a 3 delen
- Haal het vlees uit de pot en stoof daarin de ui en de paprika. Kruid met komijn en cayennepeper. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Daarna de lepel bloem en laat ook even meebakken.
- Voeg het vlees, water en keteltje toe aan het mengsel
- Laat ongeveer 2 uur stoven op een zacht vuurtje
Notes
- als je het vlees met een vork in makkelijk in twee kan doen is het gaar
- laat het een nachtje rusten in de frigo voor nog een betere smaak
Geef een reactie